• Tibor Chladek

Újraindul a Szabad Ne Feledd Blog


Az On Liberty - A szabadelvű gondolkodásért alapítvány online kiadványa, a Szabad Ne Feledd blog 2019. januárjától újra friss tartalmakkal jelentkezik. 


Az ellenzéki választópolgárok szomorúan tapasztalhatják, hogy a kormánypárti média elképesztő túlsúlyra tett szert mind a nyomtatott, mind pedig az online sajtó terén. Jóformán alig maradt az ellenzékhez köthető print kiadvány, és az elfogulatlan, vagy legalábbis a kormányzattól független online sajtótermékek száma is kritikusan alacsony. A hazai és nemzetközi eseményekről tájékozódni kívánó állampolgároknak egyre nehezebb a helyzete, hiszen túlnyomórészt csak a kormány propagandagépezete által működtetett sajtóorgánumok maradtak meg a magyarországi médiapiacon.


Ezen a helyzeten szeretne javítani a korábban népszerű és számos olvasót vonzó Szabad Ne Feledd blog újraindításával az On Liberty - A szabadelvű gondolkodásért alapítvány. A deklaráltan liberális elveket képviselő blog, pártpolitikai szempontoktól függetlenül, nem pártlapként minden szabadelvű, demokratikus elveket valló olvasóhoz szólni kívánó megújult sajtótermékként legalább heti rendszerességgel fog igényes publicisztikákkal, bel- és külpolitikai elemzésekkel, valamint a tervek szerint szépirodalmi rovattal is igényes tartalmakat szolgáltatni.

Ahogy egykor a '80-as években a demokratikus ellenzék mára legendává vált tagjai, így - a teljesség igénye nélkül - Demszky Gábor, Kis János, Kenedi János, Kornis Mihály, ifjabb Rajk László által önfeláldozó módon és nem kis kockázatvállalás révén megjelentetett és terjesztett szamizdat kiadványok hozzájárulhattak a kommunista diktatúra megszűnéséhez és a rendszerváltás megvalósulásához, azonképpen a Szabad Ne Feledd blog szerkesztősége is abban reménykedik, hogy a hazug kormánypropagandával szembeni alternatív nyilvánosság bővítésével, a NER működéséről megosztott valódi információkkal hozzájárulhat a jelen rendszer erjedésének felgyorsításához, végső soron pedig lebontásához is.


A sajtószabadság jelenlegi szomorú helyzetében egy ellenzéki blog működtetése jelentős költségekkel jár - még akkor is, ha a szerkesztőség és a szerzők nem honorárium reményében, hanem a liberális elvek, a demokrácia és az emberi jogok iránti elkötelezettségből végzik munkájukat. Ahhoz, hogy minél szélesebb körben sikerülhessen a blog által közölt írásokat terjeszteni, a szerkesztőség minden nagylelkű adományt szeretettel és köszönettel fogad az On Liberty - A szabadelvű gondolkodásért alapítvány 10100716-01346900-01003009 számú bankszámlájára, a közleményben "Szabad Ne Feledd blog" feltüntetésével. 


Chladek Tibor3 views0 comments

Recent Posts

See All