top of page
  • Writer's pictureTibor Chladek

A kormány ne a vidéken spóroljon!

Updated: Jun 27, 2019



A Magyar Liberális Párt elfogadhatatlannak tartja, hogy Magyarország 2019. évi költségvetés-tervezete szerint több mint kétmilliárd forinttal csökkenne az agrárminisztérium büdzséje. Miközben 2018-ban még 208,29 milliárd forint volt az agrártárca költségvetése, 2019-re ez az összeg 205,99 milliárd forintra csökken.


Különösen fájó, hogy ennek a drasztikus mértékű költségcsökkentésnek a keretében a kormány közel negyedmilliárd forinttal kevesebbet szán jövőre a nemzeti agrártámogatásokra is.


Elfogadhatatlan, hogy a kormány csökkentse a magyar vidék, és benne a magyar mezőgazdaság fejlesztésére fordítható költségvetési előirányzatot, miközben értelmetlen presztízsberuházásokra, kormányzati gyűlöletkommunikációra és a kormányközeli klientúra vagyonosodására közpénzek milliárdjai folynak el.


A Liberálisok szerint annak érdekében, hogy a magyarországi agrárium korszerűbb irányba fejlődjön, és ezzel együtt versenyképesebbé is váljon, nem az eddigi költségvetési előirányzat csökkentésére, hanem épp ellenkezőleg: a mezőgazdaság és vidékfejlesztés forrásainak növelésére volna szükség.


A Magyar Liberális Párt az elkövetkezendőkben is a nagybirtokosokat és a spekulatív tőkebefektetőket támogató kormányzati agrárpolitikával szemben határozza meg magát, a kis- és közepes üzemméretű gazdaságokat, a családi gazdálkodókat, a kistelepüléseken illetve tanyákon élőket kívánja képviselni és támogatni a szabadság és a szolidaritás értékeinek jegyében.



Chladek Tibor, a Liberálisok agrárpolitikai szakértője 

0 views0 comments
bottom of page