top of page
  • Writer's pictureTibor Chladek

Csárdapuszta többet érdemel!



Hernád Nagyközség Csárdapuszta nevű településrésze jelentős infrastrukturális hátrányokkal küzd a település többi részéhez képest. Ezen szeretne változtatni egy célzott csárdapusztai fejlesztési programmal Chladek Tibor, a Liberálisok és az MSZP közös hernádi polgármester-jelöltje.


Csárdapuszta korábban az azóta már Dabashoz csatolt Gyónhoz tartozott, napjainkban bár Hernád része közigazgatásilag, ez a településrész mégis olyan, mintha a nagyközség mostohagyermeke lenne.


Chladek Tibor, a demokratikus ellenzék közös hernádi polgármester-jelöltje ezen szeretne változtatni. “Csárdapuszta többet érdemel! Az itt lakó polgárok is a hernádiak közösségéhez tartoznak, mégis úgy tűnik, mintha a településvezetők az elmúlt évek alatt elfeledkeztek volna róluk. A csárdapusztaiaknak számos hátránnyal kell megküzdeniük a hétköznapok során a településrész infrastrukturális elmaradottsága miatt. Ez nincsen rendjén, fejlesztésekre és modernizációra van szükség Csárdapusztán is.” – fogalmazott a liberális politikus.

A polgármester-jelölt a fenti célok jegyében egy célzott csárdapusztai fejlesztési programot hirdetett, amelynek része a településrész útjainak szilárd útburkolattal történő ellátása illetve a közvilágítás biztosítása is.


Mint ismeretes, nem Csárdapuszta az egyetlen olyan sajátos adottságokkal bíró településrésze Hernádnak, amellyel kapcsolatban Chladek Tibor külön programmal állt elő: a települést kitűnően ismerő polgármester-jelölt a hernádi Váradi-telep kapcsán is fogalmazott meg javaslatokat. A “Legyen a Váradi út és környéke Hernád Parkvárosa”elnevezésű kezdeményezésével a liberális politikus a Váradi-telepet az ott lakók nyugalma érdekében lakó-pihenő övezetté kívánja nyilváníttatni, az átmenő teher- és személygépjármű-forgalmat pedig elkerülő útra terelné a választásokat követően.



Magyar Liberális Párt

0 views0 comments
bottom of page