top of page
  • Writer's pictureTibor Chladek

Hernádi TAO-mutyi- A Liberálisok feljelentése alapján megkezdődött a nyomozás

Updated: Jun 27, 2019



A NAV Bűnügyi Főigazgatósága jelentős összegű vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával nyomoz a hernádi sportpálya ügyében. A nyomozó hatóságnál a mai napon tett tanúvallomást Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei elnöke, aki a feljelentést tette a korrupciós botrányba fulladt üggyel kapcsolatban.


Példás gyorsasággal láttak munkához a közreműködő hatóságok a Hernádi Sportegyesület (HSE) TAO-pályázatával kapcsolatban felmerült korrupciós ügyben. Chladek Tibor, a Magyar Liberális Párt Pest megyei elnöke, hernádi csoportelnöke – hosszas és alapos tényfeltáró munkát követően – november 15-én tett büntetőfeljelentést ismeretlen tettes ellen a Dabasi Járási Ügyészségen. A járási ügyészség előbb az ügyben illetékes Budakörnyéki Járási Ügyészséghez továbbította a feljelentést, majd alig néhány nappal később jelentős összegű vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával nyomozás is indult a NAV Bűnügyi Főigazgatóságán.


A Liberálisok politikusa a tanúkihallgatást követően a NAV óbudai igazgatósági épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján megköszönte a nyomozó hatóságok gyors intézkedését, és abbéli reményének adott hangot, hogy a nyomozás mielőbb fényt deríthet az ügy ma még homályos részleteire.


Chladek Tibor sajtótájékoztatóján elmondta: több mint aggályos, hogy bár a hernádi képviselő-testületi üléseken több alkalommal is elhangzott a HSE TAO-pályázata kapcsán bűncselekmények gyanúja, sem a sportegyesület, sem a helyi önkormányzat nem tett feljelentést az ügyben. Ez különösen annak fényében megdöbbentő, hogy a sportpálya önkormányzati tulajdon, a bűncselekmények gyanújáról értesült helyi vezetőknek pedig feljelentési kötelezettsége lett volna.


Chladek Tibor felhívta a sajtó figyelmét arra is, hogy az önkormányzat által megépített kerítés-rész kivitelezőjének kiválasztása is aggályos, mert az önkormányzat által kiküldött három árajánlat-tételi felhívására csak egyetlen érvényes árajánlat érkezett – s végül így az egyedüli értékelhető árajánlatot adó vállalkozás nyerte el a beruházást.


Mint ismeretes, a HSE több mint tíz millió Forint TAO-támogatást nyert el, amelyet a hernádi sportpálya kerítésének felújítására kellett volna fordítani. Az egyesület elnöksége azonban a kivitelezés érdemi megkezdése előtt, szabálytalanul átutalta a TAO-támogatás jelentős részét a HSE által kiválasztott kivitelező, a nyíregyházi M & N Fogtechnikai Bt. részére.


A nevezett nyírségi cég nem készítette el határidőre a vállalt beruházást, így a helyi önkormányzat visszavonta hozzájárulását és az eredetileg a TAO-támogatás önrészére szánt összegből valósította meg a kerítés egy részének megépítését.


Chladek Tibor élő bejelentkezését élőben közvetítettük a Facebookon:


0 views0 comments
bottom of page