• Tibor Chladek

Tömegnyomor, zsúfoltság, rosszullétek, embertelen körülmények


EMBERTELEN KÖRÜLMÉNYEK A LAJOSMIZSEI VASÚTVONALON – AZONNALI MEGOLDÁST KÖVETELÜNK A MÁV-TÓL!Tömegnyomor, zsúfoltság, rosszullétek, embertelen körülmények – Ezek jellemzik a MÁV Start Zrt. Budapest és Lajosmizse között közlekedő S21-es számú szerelvényeit. A napokban bejárták a sajtót a 142-es vonal vagonjain készített felvételek, melyek már-már az indiai vasúti viszonyokat idézik: a járatritkítások miatt sokaknak csak a szerelvények csomagtartóin jut hely. Dolgozók tömege ilyen és ehhez hasonló áldatlan állapotok közepette kényszerül utazni Budapest és az agglomeráció között. Ez teljességgel elfogadhatatlan!


Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei elnöke, a demokratikus ellenzék közös hernádi polgármester-jelöltje nyílt levélben fordult a MÁV Start Zrt. vezérigazgatójához, hogy magyarázatot kapjon a 142-es vasútvonalon tapaszalt elképesztő állapotokra. A polgármester-jelölt levelében tarthatatlannak nevezte a járatritkítás mértékét a vonalon, hétvégenként ugyanis csak minden második órában jár olyan vonat, amely Dabastól tovább közlekedne Lajosmizséig, ez pedig jelentősen beszűkíti a hernádi lakosok utazási lehetőségeit is. Kerékgyártó József, a MÁV Start vezérigazgatója ennek ellenére válaszlevelében azt írta: a jelenlegi utaslétszám nem indokolja a járatok sűrítését és a férőhelyek bővítését a vonalon.


A Liberálisok politikusa közérdekű adatigényléssel fordul a MÁV Start Zrt.-hez, hogy megtudja: az utasok száma valóban indokolttá teszi-e a férőhelyek ritkítását. Chladek Tibor azt is szeretné megtudni, hogy évente mennyi közpénzt költenek új mozdonyok beszerzésére és a meglévő vagonok felújítására, amely garantálná a megfelelő színvonalú utasszállítást. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a járatok száma és minősége bőven hagy kívánnivalót maga után.


A MÁV Start vezérigazgatója válaszolt ugyan Chladek Tibor megkeresésére, de a tényleges megoldások helyett csak magyarázkodásra futotta, ezért Hernád ellenzéki polgármester-jelöltje az áldatlan állapotok megszüntetése érdekében azt javasolta, hogy a MÁV és a Volánbusz a menetrendek összehangolásával biztosítsa az utazási lehetőségek bővítését a vonalon. A vidékiek nem lehetnek másodrangú állampolgárok! – jelentette ki Chladek Tibor sajtótájékoztatóján, majd ígéretet tett arra: polgármesterré választása esetén érdemi lépéseket fog tenni annak érdekében, hogy a Hernádon élők megfelelő minőségben, kényelmesen és méltósággal utazhassanak mind a MÁV, mind a Volánbusz járatain.

0 views

Kapcsolat

Mobil: +3620 262 5832


E-mail: chladek.tibor@liberalisok.hu

© 2019 Chladek Tibor

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now